Îţi recomandăm o reţetă simplă, pe care o poţi încerca în serile în care vrei să prepari paste fără carne. Reţeta vegetariană de penne alla norma este foarte uşoară. În plus, acest fel de mâncare clasic se prepară în doar 20 de minute.

Cea mai simplă reţetă de penne alla norma - Ingrediente (2 ingrediente)

250 g penne (din făină integrală)
100 g brânză ricotta
400 ml roşii întregi descojite (de la conservă)
1 vânătă
1 ceapă
2 căţei de usturoi
3 crenguţe de cimbru
sare
piper
ulei de măsline, pentru prăjit
busuioc, pentru decor

Cea mai simplă reţetă de penne alla norma - Mod de preparare

Fierbi pastele în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe pachet, aproximativ 10-12 minute. Le scurgi, păstrezi cam o cană din apa în care au fiert şi le laşi deoparte.
pasul1
Cureţi ceapa şi căţeii de usturoi şi le toci. Tai vânăta în cubuleţe.
pasul2
Încingi puţin ulei de măsline într-o tigaie adâncă şi sotezi ceapa şi usturoiul aproximativ 2-4 minute, până devin transparente. Adaugi vânăta şi o rumeneşti aproximativ 6-8 minute, până când se rumeneşte pe toate părţile şi se înmoaie un pic.
pasul3
Adaugi rişiile întregi, curăţate de coajă, şi frunzele de cimbru. Fierbi totul la foc mediu între 5 şi 8 minute. Codimentezi cu sare şi piper, după gust.
pasul4
Pui pastele în sos şi serveşti preparatul în farfurii adânci. La final, în fiecare porţie de penne alla norma, pui o cantitate generoasă de brânză ricotta şi câteva frunze de busuioc.

Sursa + foto: kitchenstories.io

Penne cu roşii, busuioc şi măsline

Penne cu sos de roşii şi rozmarin

Paste cu pui la tigaie

Paste cu dovlecei şi usturoi FOTO

Paste la cuptor, cu pui, praz şi mazăre

Loading...