Dacă te declari fanul numărul 1 al pastelor, atunci trebuie să încerci această reţetă recomandată de renumitul bucătar şi realizator de emisiuni culinare, Jamie Oliver. El ne spune să ne gândim la acest tort clasic făcut din spaghete ca la un fel de omletă italiană, delicioasă, preparată cu spanac şi alte legume de sezon.

Tort de spaghete - Ingrediente

600 ml smântână dulce (lichidă) cu conţinut mare de grăsime
4 ouă
sare
piper negru măcinat
60 g brânză cheddar, dată prin răzătoare
60 g brânză (Brie, de capră, etc.), tăiată cubuleţe
2 mâini spanac, spălat şi uscat, apoi tocat grosier
1 ardei iute roşu, fără seminţe, tăiat fin
140 g roşii uscate în ulei, scurse şi tăiate grosier
400 g spaghete proaspăt fierte
1 lingură unt
frunze de salvie

Tort de spaghete - Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul la 180 °C. Într-un vas mare, baţi smântâna lichidă cu ouăle şi adaugi o cantitate generoasă de sare şi de piper măcinat. Pui brânza cheddar rasă, mare parte din brânza de capră sau Brie, spanacul tocat, ardeiul iute, roşiile uscate şi spaghetele fierte recent. Amesteci uşor ingredientele, ca să se combine aromele.

Topeşti untul într-o tavă rotundă termorezistentă şi o ungi bine, ca să fie unsă pe fund. Răstorni încet spaghetele şi agiţi tava de câteva ori, ca să nivelezi compoziţia. Dai la cuptorul încins, 30 de minute, până când „tortul“ începe să devină crocant la suprafaţă. Îl scoţi din cuptor şi, cu o lingură faci mici adâncituri în suprafaţa tortului. Amesteci frunzele de salvie cu puţin ulei, apoi înfigi câte una în fiecare adâncitură, cu un cubuleţ de brânză.

Mai laşi 10 minute la cuptor, până se rumeneşte. Scoţi tava şi laşi tortul câteva minute să se răcească. Serveşti, dacă vrei, alături de o salată verde.

Sursa: www.jamieoliver.com

Spaghete alla matriciana cu salvie FOTO

Spaghete cu chiftele şi sos de roşii – Reţeta fără gluten

Cea mai simplă reţetă de spaghete cu ton

Loading...