Cui nu îi plac cartofii roşii? Deliciosă şi uşor de preparat, această salată conţine bucăţi mari de cartofi roşii, amestecate cu un dressing proaspăt. Este o reţetă sănătoasă, fără gluten, care poate fi folosită ca garnitură la orice mâncare.

Cea mai uşoară salată de cartofi roşii - Ingrediente

450 g cartofi roşii
80 ml ulei de măsline
4 căţei de usturoi, tocaţi
½ legătură coriandru sau pătrunjel, tocat
1 lingură zeamă de lămâie verde, proaspăt stoarsă (sau mai multă, după gust)
1 praf de sare
piper

Cea mai uşoară salată de cartofi roşii - Mod de preparare

Fierbi apă într-o oală mare, până dă în clocot. Adaugi cartofii şi îi fierbi până când aceştia sunt complet pătrunşi, aproximativ 15-20 de minute, când sunt suficient de moi. Asigură-te că fierbi bine cartofii, astfel încât aceştia să nu fie prea moi şi fărâmicioşi.

Între timp, într-un bol mic, combini uleiul de măsline, usturoiul tocat, coriandrul sau pătrunjelul tocat şi zeama de lămâie. Amesteci bine sosul pentru salată.

Când cartofii s-au fiert, scurgi apa din oală şi îi laşi să se răcească un pic (sau îi clăteşti rapid sub un jet de apă rece). Îi tai în bucăţi mari, de 2-3 cm. Îi aşezi într-un bol mare, adaugi sare şi amesteci uşor.

Torni sosul de coriandru şi lămâie şi amesteci cu grijă salata. Guşti şi adaugi mai multă sare, dacă doreşti, şi piper, după gust. La final, dacă vrei, mai pui zeamă de lămâie, proaspăt stoarsă.

Sursa + foto: juliasalbum.com

Fasole verde şi cartofi roşii (inimă sănătoasă)

Salată de cartofi roşii

Cartofi cu roşii la cuptor

Cartofi umpluţi cu roşii şi caşcaval

Loading...