Ceafă de vită coaptă încet

2 shutterstock 1518299489 jpg jpeg

Marinată, asezonată cu diverse condimente, dar păstrând gustul cărnii, acest fel de mâncare este vedeta mesei.

Ingrediente

1,5 kg ceafă de vită fără os (bucată întreagă)

Pentru marinată:

1 lingură sare

2 linguri sos barbecue

1 linguriţă piper măcinat

1 linguriţă usturoi granulat

1 lingură miere

1 lingură zeamă de lămâie

2 linguri ulei

Speli carnea şi o usuci cu prosoape de hârtie. Faci o marinată din toate ingredientele şi ungi bucata de carne peste tot. O ţii peste noapte la frigider.

O pui într-o tavă, o acoperi cu folie de aluminiu şi o coci 3 ore la foc mic (160 °C). Îndepărtezi folia şi o mai ţii 30 de minute, până se rumeneşte. E gata când o poţi desface în fâşii, cu furculiţa. O poţi servi în chifle de burgeri, cu legume şi sos, sau alături de garnitura preferată.

FOTO Shutterstock