Marinată, asezonată cu diverse condimente, dar păstrând gustul cărnii, acest fel de mâncare este vedeta mesei.

 

Ingrediente

1,5 kg ceafă de vită fără os (bucată întreagă)

Pentru marinată:

1 lingură sare

2 linguri sos barbecue

1 linguriţă piper măcinat

1 linguriţă usturoi granulat

1 lingură miere

1 lingură zeamă de lămâie

2 linguri ulei

Speli carnea şi o usuci cu prosoape de hârtie. Faci o marinată din toate ingredientele şi ungi bucata de carne peste tot. O ţii peste noapte la frigider.

O pui într-o tavă, o acoperi cu folie de aluminiu şi o coci 3 ore la foc mic (160 °C). Îndepărtezi folia şi o mai ţii 30 de minute, până se rumeneşte. E gata când o poţi desface în fâşii, cu furculiţa. O poţi servi în chifle de burgeri, cu legume şi sos, sau alături de garnitura preferată.

FOTO Shutterstock

Loading...