Morcovii sunt bogaţi în vitamine şi betacaroten, iar medicii nutriţionişti ne recomandă să consumăm aceste de legume din belşug. Azi îţi prezentăm o reţetă de morcovi întregi care au fost copţi şi caramelizaţi. Bucătar Jamie Oliver ne recomandă această reţetă delicioasă, aşa că merită să o încercăm.

Ingrediente (4 porţii)

750 g morcovi, spălaţi şi frecaţi
ulei de măsline
oţet din vin
sare grunjoasă
piper negru măcinat
câteva crenguţe de cimbru verde
3 căţei de usturoi, pisaţi

Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la 200 de grade Celsius. Amesteci morcovii (după ce i-ai curăţat) cu o cantitate generoasă de ulei de măsline, un strop de oţet, sare şi piper, după gust, crenguţele de cimbru şi usturoiul. Aşezi totul într-o tavă de copt sau un vas termorezistent, acoperi bine cu folie de aluminiu şi dai la cuptorul încins 30-40 de minute, până se înmoaie morcovii un pic. Îndepărtezi folia şi mai laşi morcovii să se coacă 10 minute, până când vezi că legumele au căpătat o culoare frumoasă şi s-au caramelizat uniform.

Sursa + foto: jamieoliver.com

Cea mai bună supă-cremă de morcovi şi linte

Prăjitură cu morcovi

Tocăniţă de pui cu cartofi şi morcovi

Morcovi cu sos picant şi miere, la cuptor

Friptură de vită cu morcovi şi mentă

Cea mai bună salată de morcovi şi nuci (energie)

Loading...