Vara aceasta, trebuie să încerci măcar o dată să combini porumbul copt, la grătar, cu un sos cremos şi delicios. Dacă vrei să dai un plus de savoare porumbului copt, vei descoperi un sos fantastic, care te va cuceri imediat.

Cel mai bun porumb copt pe jar, cu sos de smântână – Ingrediente

Pentru sosul cremos:
120 g maioneză
40 g smântână
coriandru sau pătrunjel, după gust
piper negru măcinat, după gust
1-2 căţei de usturoi, tocaţi (opţional)
6-12 ştiuleţi de porumb proaspăt
unt
limetă sau lămâie
parmezan ras, opţional
pudră de chili sau boia

Cel mai bun porumb copt pe jar, cu sos de smântână – Mod de preparare

Pentru sosul cremos care va înveli porumbul copt: toci pătrunjelul sau coriandrul. Amesteci maioneza, smântâna, verdeaţa, usturoiul şi storci o limetă sau lămâie. Pui sosul deoparte.
sos porumb copt
Aşezi porumbul pe grătarul încins. Dacă e cu capac, îl închizi. Dacă nu, îl pui pe jar 15-20 de minute, şi îl întorci la fiecare 5 minute, până s-a copt pe toate părţile. Verifici cu un cuţit dacă s-a copt suficient.

Iei ştiuleţii de pe jar, ungi porumbul, adaugi puţin sos cremos peste el, storci puţină zeamă proaspătă de lămâie şi presari parmezan ras şi pudră de chili sau boia.

Sursa + foto: Valentina's Corner

Loading...