Cel mai bun porumb copt pe jar, cu sos de smântână

porumb copt cu sos de smantana jpeg

Vara aceasta, trebuie să încerci măcar o dată să combini porumbul copt, la grătar, cu un sos cremos şi delicios. Dacă vrei să dai un plus de savoare porumbului copt, vei descoperi un sos fantastic, care te va cuceri imediat.

Cel mai bun porumb copt pe jar, cu sos de smântână – Ingrediente

Pentru sosul cremos: 120 g maioneză 40 g smântână coriandru sau pătrunjel, după gust piper negru măcinat, după gust 1-2 căţei de usturoi, tocaţi (opţional) 6-12 ştiuleţi de porumb proaspăt unt limetă sau lămâie parmezan ras, opţional pudră de chili sau boia

Cel mai bun porumb copt pe jar, cu sos de smântână – Mod de preparare

Pentru sosul cremos care va înveli porumbul copt: toci pătrunjelul sau coriandrul. Amesteci maioneza, smântâna, verdeaţa, usturoiul şi storci o limetă sau lămâie. Pui sosul deoparte.

image

Aşezi porumbul pe grătarul încins. Dacă e cu capac, îl închizi. Dacă nu, îl pui pe jar 15-20 de minute, şi îl întorci la fiecare 5 minute, până s-a copt pe toate părţile. Verifici cu un cuţit dacă s-a copt suficient.

Iei ştiuleţii de pe jar, ungi porumbul, adaugi puţin sos cremos peste el, storci puţină zeamă proaspătă de lămâie şi presari parmezan ras şi pudră de chili sau boia.

Sursa + foto: Valentina's Corner