La mesele festive, la petreceri sau la cina în doi, pregăteşte un desert apetisant, după o reţetă clasică. Acest tiramisu se prepară cu amaretto, un lichior italian dulce, cu aromă de migdale. Se prepară în doar 30 de minute, aşa că este perfect pentru acele zile când vrei să prepari rapid ceva de dulce. Însă trebuie să aştepţi cel puţin 3 ore ca să îl serveşti.

Cel mai bun tiramisu cu amaretto – Ingrediente

250 g brânză mascarpone
250 g pişcoturi
2 ouă
60 g zahăr pudră
100 ml cafea tare proaspăt făcută sau espresso (rece)
3 linguri lichior amaretto
1 lingură ciocolată rasă
1 lingură pudră de cacao
1 praf sare

Cel mai bun tiramisu cu amaretto – Mod de preparare

Separi ouăle. Baţi gălbenuşurile cu 30 g de zahăr pudră, până când se albesc şi devin pufoase. Adaugi 1 lingură de amaretto şi brânza mascarpone. Mixezi ingredientele, până la omogenizare.
pas1
Baţi albuşurile cu un praf de sare, până devin o spumă tare. Încorporezi treptat restul de zahăr pudră. Apoi, cu grijă, încorporezi albuşurile bătute spumă tare în crema de mascarpone, folosind o spatulă.
pas2
Combini cafeaua sau espresso-ul rece cu restul de amaretto într-un vas. Scufunzi pişcoturile în compoziţia lichidă de cafea, le scurgi bine şi apoi le aşezi pe fundul unei tăvi adânci.
pas3
Acoperi pişcoturile cu un strat de cremă de mascarpon şi razi pe deasupra un strat fin de ciocolată.
pas4
Repeţi aşezarea în straturi până când foloseşti toate ingredientele. Termini cu un strat de cremă de mascarpone şi pudrezi tiramisu cu pudră de cacao. Dai la frigider cel puţin 3 ore, înainte să îl serveşti.
pas5
Sursa: kitchenstories.io

Loading...