Acest desert este absolut perfect pentru un răsfăţ de după o masă uşoară. În această clătită ai gustul dulce al stafidelor, ai exteriorul crocant şi interiorul pufos. Cu siguranţă va trebui să încerci această reţetă de clătită, care şi-a luat numele de la împăratul austriac Franz Joseph I (Kaiser). Se spune că împăratul adora cele mai pufoase clătite cu stafide.

Cele mai pufoase clătite cu stafide (Kaiserschmarrn) – Ingrediente (6 porţii)

4 albuşuri
60 g zahăr
4 gălbenuşuri
16 g zahăr vanilat
500 ml lapte
240 g făină
1 lingură unt
50 g stafide
sare, după gust
zahăr pudră, pentru servire

Cele mai pufoase clătite cu stafide (Kaiserschmarrn) – Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la 220 de grade Celsius. În bolul mare pentru mixer, baţi albuşurile cu zahărul până îşi dublează volumul şi se formează o spumă tare.
pasul1
Muţi albuşurile bătute spumă într-un bol mai mare. Într-un alt vas, adaugi gălbenuşurile, zahărul vanilat, laptele, făina şi un praf de sare. Baţi cu un mixer până la omogenizarea compoziţiei.
pasul2
Cu grijă, încorporezi cu o spatulă în aluatul pentru clătite albuşurile bătute.
pasul3
Topeşti untul într-o tigaie, la foc mediu. Torni aluatul de clătite în tigaia adâncă, pui stafidele şi rumeneşti compoziţia aproximativ 3-5 minute. Muţi tigaia în cuptorul încins, în prealabil, şi coci clătita la 220 de grade, aproximativ 10-15 minute, până se rumeneşte.
pasul4
Când e gata clătita, foloseşti două furculiţe pentru a rupe aluatul în bucăţi mai mici. Presari zahăr pudră şi serveşti imediat acest desert delicios!
pasul5
Sursa + foto: kitchenstories.io

Clătite cu dulceaţă de coacăze negre

Clătite cu fulgi de ovăz (digestie)

Cum se prepară, după o reţetă simplă, cele mai gustoase şi pufoase clătite

Reţetă simplă şi delicioasă: Clătite cu mere rase

Loading...