Ai poftă de cartofi, însă ai vrea să încerci şi alt tip de preparat? De ce nu prepari aceste chiftele delicioase de cartofi (numite şi „rosti“). Vei vedea cât de simplă este reţeta şi nu vei putea să le rezişti!

Ingrediente (3 porţii)

400 g cartofi cirăţaţi
1 linguriţă nucşoară măcinată
1 lingură amidon de porumb
sare
piper
ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Dai cartofii prin răzătoarea cea mare. Îi condimentezi cu nucşoară, sare şi piper, după gust. Adaugi amidonul şi amesteci bine compoziţia. Încingi uleiul într-o tigaie mare. Formezi, din compoziţia de cartofi, chiftele plate, rotunde, cam de 8 cm diametru. Le prăjeşti, la foc mediu, aproximativ 4-5 minute pe fiecare parte. Le aşezi pe hârtie absorbantă, ca să se scurgă excesul de grăsime, şi le serveşti imediat.

Sursa + foto: kitchenstories.io

Cartofi cu usturoi şi cimbru, în sos cremos

Cea mai bună ciorbă de cartofi

Pui la grătar cu cartofi şi fasole verde

Loading...