Vă prezentăm cele mai simple prăjituri. Se prepară în 30 de minute şi este nevoie doar să aruncaţi o privire în cămară şi frigider pentru a găsi ingredientele.

Cele mai simple prăjituri -  Prăjitură cu ciocolată şi biscuiţi, presărată cu cocos

Ingredientele pentru blat:
- ½ kg de biscuiţi
- 200 gr de unt (un pachet);
Ingredientele pentru umplutură
- 300 gr de ciocolată menaj
- 250 ml frişcă
- 3 foi de gelatină
- 4 linguri de cocos
Cum se prepară: Este una dintre cele mai simple prăjituri pentru că blatul se face din biscuiţi şi nu trebuie băgată la cuptor. În 30 de minute veţi avea o prăjitură gustoasă şi usoară. Aşadar, pentru blat daţi biscuiţii prin răzătoare şi amestecaţi-i cu unutul topit. Cu acest amestec presăraţi bine o tavă cu pereţi mai înalţi. Apoi amestecaţi bine frişca fiartă cu ciocolata până se dizolvă şi puneţi peste gelatina înmuiată în apă înainte. Acum amestecaţi bine toată compoziţia de mai sus cu cocosul până se omogenizează şi turnaţi-o peste blat. Lăsaţi-o la frigider 4 ore să se întărească. Se serveşte cu un pahar de lapte cald.

 Cele mai simple prăjituri - Prăjitură exotică cu banană, coaptă în coajă de ananas. O prăjitură simplă pentru invitaţi, dar şi pentru întreaga familie.

Ingrediente:
- 1 banană coaptă bine
- 1 ananas
- 60 gr zahăr
- 1 ou
- 70 gr unt lăsat la temperatura camerei dinainte
- 100 gr făină
- 2 linguri de cacao
- jumătate de linguriţă praf de copt
- 50 ml lapte
- 50 gr fulgi de ciocolată
Mod de preparare: O reţetă simplă, gata în 30 mintue. Se taie ananasul în două şi se scoate miezul şi sucul. Banana, care trebuie să fie foarte bine coaptă se amestecă cu zahărul,untul şi oul. Într-un vas separat se amestecă făina cu praful de copt si cacaoa. Ingredientele uscate se pun treptat şi în ploaie peste celelalte alternând cu laptele. Se amestecă bine până se omogenizează şi se pun peste şi fulgii de ciocolată. Aceasta se toarnă în mod egal în cele două jumătăţi de ananas şi se lasă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 30 minute.

Cele mai simple prăjituri - Flan de queso sau Flan de brânză. Prăjitura uşoară şi foarte simplu de preparat.

Ingrediente:
- 6 ouă
- 250 gr brânză cremoasă (tip philadelphia)
- 12 linguri zahăr
- 500 ml lapte

Cum se prepară: Este un desert uşor, fin şi delicios, care se poate face în mai puţin de 30 minute. Puteţi să-l faceţi la cuptor, pe foc sau la microunde. Amestecaţi ingredientele până obţineţi o pastă omogenă. Separat faceţi caramelul. Puneţi 6-7 linguri de zahăr într-o crăticioară şi acoperiţi cu apă. Lăsaţi pe foc până îşi schimbă culoarea, apoi turnaţi în forma/ formele pentru prăjitură. Iar peste caramel se toarnă compoziţia şi se pun într-o oală mai mare. Adăugaţi acum apă trei sferturi din înălţimea formei/ formelor de prăjitură şi puneţi-le pe foc 8 minute cu capac. La cuptorul cu microunde se lasă 3 minute, iar lacuptorul normal lăsaţi-le până când crema devine fermă şi se desprinde uşor de marginea formei.

Loading...