Ingrediente: 200 g şuncă, 200 g măsline maro sau negre, 150 g telemea sărată, 1 gogoşar murat, 6 ouă 1 pliculeţ praf de copt, 6 linguri făină, piper

Mod de preparare:
Tai şunca cubuleţe mici, la măsline le scoţi sâmburii şi le tai pe jumătate sau felii. Gogoşarul îl scurgi bine de zeamă, îl tai cubuleţe mici, iar brânza o dai pe răzătoarea mică. Baţi albuşurile spumă tare, adaugi gălbenuşurile pe rând şi la final făina cernută cu praful de copt, amestecând uşor, de jos în sus.

Dai şunca, măslinele şi gogoşarii prin făină şi le amesteci uşor în compoziţia de pandişpan împreună cu brânza. Condimentezi cu piper, după gust. Îmbraci o tavă de cozonac cu hârtie de copt şi torni compoziţia.

Introduci tava în cuptorul preîncălzit pentru o oră, la foc potrivit. Îl scoţi din tavă, desprinzi hârtia şi-l laşi să se răcească. Îl tai felii şi-l serveşti.

Loading...
Evaluează articolul