Chec cu caise uscate
Caisele uscate sunt o sursă fier, calciu, magneziu, potasiu, precum şi vitaminele A, B şi C? Sunt recomandate pentru întărirea sistemului imunitar. Totodată, sunt bogate în antioxidanţi, contribuie la scăderea hipertensiunii arteriale şi cresc puterea de concentrare.
Ingrediente
200 g făină
150 g zahăr
3 ouă
100 g unt
5 g praf de copt
coaja rasă şi sucul de la 1 portocală bio
1 praf de sare
300 g caise uscate
100 ml coniac
Dai drumul la cuptor la 180 ˚C şi tapetezi o formă de chec. Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă tare cu sarea. Mixezi gălbenuşurile cu zahărul până îşi dublează volumul, apoi încorporezi untul la temperatura camerei. Adaugi sucul şi coaja de portocală, apoi încorporezi făina combinată cu praful de copt şi, la final, adaugi albuşurile.
Torni jumătate din compoziţie în tavă, o nivelezi şi pui pe mijloc un rând de caise. Torni restul de compoziţie, o nivelezi şi dai checul la cuptor, aproximativ 40 de minute.
Hidratezi caisele rămase în coniac. Scoţi checul din cuptor şi îl laşi la răcit. Aranjezi deasupra caisele hidratate şi îl decorezi după imaginaţie.
FOTO Shutterstock