Ciocolata este ingredientul principal al acestui simplu şi gustos chec.

Ingrediente

2 1/2 căni apă
1/2 cană ulei
1 1/2 cană zahăr
3 căni făină
3 linguri cacao
1 esenţă rom
1 esenţă lămâie
1 praf de sare
2 pliculeţe praf de copt
250 g ciocolată de menaj
50 g alune
50 g unt
ulei
făină

Mod de preparare

Amesteci cu telul, într-un vas, apa, uleiul, praful de sare, cacaua şi zahărul. Adaugi esenţele, făina, praful de copt şi omogenizezi totul foarte bine. Ungi 2 forme cu ulei şi le presari cu făină. Torni compoziţia şi introduci la cuptor 1 oră, la foc potrivit. Rupi ciocolata de menaj în bucăţi şi o topeşti pe baie de aburi cu untul. Torni peste prăjitură, nivelezi şi presari alunele pisate. Tai numai când s-a răcit complet.

Loading...