Chec cu ciocolată

chec cu ciocolata jpeg

Ciocolata este ingredientul principal al acestui simplu şi gustos chec.

Ingrediente

2 1/2 căni apă 1/2 cană ulei 1 1/2 cană zahăr 3 căni făină 3 linguri cacao 1 esenţă rom 1 esenţă lămâie 1 praf de sare 2 pliculeţe praf de copt 250 g ciocolată de menaj 50 g alune 50 g unt ulei făină

Mod de preparare

Amesteci cu telul, într-un vas, apa, uleiul, praful de sare, cacaua şi zahărul. Adaugi esenţele, făina, praful de copt şi omogenizezi totul foarte bine. Ungi 2 forme cu ulei şi le presari cu făină. Torni compoziţia şi introduci la cuptor 1 oră, la foc potrivit. Rupi ciocolata de menaj în bucăţi şi o topeşti pe baie de aburi cu untul. Torni peste prăjitură, nivelezi şi presari alunele pisate. Tai numai când s-a răcit complet.