Chec cu ciuperci

chec cu ciuperci jpeg

Aperitiv sau fel principal de mâncare? Păi, ce vrei tu! Important e să fie gustos!

Ingrediente (1 chec)

Pentru aluat 200 g făină 25 g unt 150 ml apă foarte rece 1 praf de sare

500 g ciuperci

250 g carne tocată amestec

2 cepe

4 linguri ulei

1/3 linguriţă busuioc uscat

2 ouă

150 g caşcaval ras

1 lingură pătrunjel verde tocat mărunt

sare

piper

Mod de preparare

Cerni făina pe planşetă, adaugi un praf de sare, untul tăiat bucăţele şi le amesteci cu degetele până se formează un aluat nisipos. Faci în mijloc o adâncitură, în care torni apa rece şi începi să amesteci treptat aluatul cu apa, până când se formează un aluat omogen. Îl acoperi cu o folie de plastic şi-l laşi la rece 30 de minute.

Între timp, tai ceapa mărunt, o căleşti în ulei bine încins până devine sticloasă. Adaugi apoi ciupercile curăţate şi tăiate mărunt şi carnea tocată. Continui călirea, amestecând mereu. Când scade zeama lăsată de ciuperci şi de carne, adaugi busuiocul, pătrunjelul, sare şi piper, după gust, şi continui călirea până când scade complet zeama. Laşi compoziţia la răcit.

Împarţi aluatul în două. Întinzi o foaie şi îmbraci o tavă mică, unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Torni compoziţia de ciuperci şi pe margine aşezi suluri împletite din aluatul rămas. Pui deasupra ouăle bătute cu caşcavalul ras. Introduci tava în cuptorul bine încins pentru circa 45-50 de minute.