Fructele prospete fac din acest chec un desert revigorant, numai bun după masa încărcată de Sărbători.

 

 

Ingrediente

Pentru chec

  • 2 ouă
  • 200 g zahăr
  • 240 g iaurt grecesc
  • 100 ml ulei
  • 250 g făină
  • 10 g praf de copt
  • 1 praf de sare
  • esenţă de vanilie
  • 200 g coacăze

Pentru glazură

  • 120 g cremă de brânză
  • 50 g unt
  • 150 g zahăr
  • 60 ml lapte
  • esenţă de vanilie, după gust
  • coacăze proaspete, pentru decor

Pasezi 150 de grame de coacăze, apoi le treci printr-o sită şi păstrezi sosul obţinut. Mixezi ouăle cu zahărul 5 minute, la viteză mare, până se schimbă la culoare şi capătă o consistenţă cremoasă. Adaugi iaurtul, uleiul şi esenţă de vanilie, după gust. După ce s-au omogenizat, încorporezi făina amestecată cu sarea şi cu praful de copt. Dai deoparte un sfert din compoziţie şi o combini cu sosul de coacăze. Restul de compoziţie îl amesteci cu coacăzele întregi.

Tapetezi o tavă de chec şi pui trei sferturi din compoziţia cu coacăze întregi, apoi adaugi compoziţia cu sos de coacăze şi deasupra torni compoziţia simplă rămasă. Dai checul la cuptor, la 190 °C, până trece testul scobitorii. Îl laşi la răcit în tavă 15 minute, înainte să-l scoţi pe un grătar.

Pentru glazură, mixezi untul cu crema de brânză, cu zahărul şi cu esenţa de vanilie până când capătă o consistenţă pufoasă. Torni lapte până când capătă consistenţa dorită de glazură. O torni peste chec după ce acesta din urmă s-a răcorit. Decorezi cu coacăze proaspete.

 

FOTO: Shutterstock

Loading...