Simplu şi uşor de preparat, acest chec cu dovleac si stafide este un desert foarte sănătos.

Ce ai nevoie

400 g piure de dovleac fiert (bine scurs)
3 ouă
200 g zahăr
1 pliculeţ zahăr vanilat
200 ml lapte dulce
100 ml ulei
400 g făină
50 g stafide
1 praf de copt
1 praf de sare

Se curăţă dovleacul de coajă şi seminţe, se taie bucăţi şi se fierb circa 30 de minute. Se scurg de apă, se presează şi se transformă în piure. Se mixează ouăle cu zahărul, zahărul vanilat şi uleiul până se obţine o compoziţie cremoasă.

Se adaugă piureul de dovleac, laptele, praful de sare, iar la sfârşit se adaugă făina cernută cu praful de copt şi se amestecă până devine o compoziţie omogenă. Se adaugă şi stafidele şi se amestecă.

Se toarnă compoziţia într-o formă de chec tapetată cu folie de copt şi se coace acest chec cu dovleac si stafide la temperatură potrivită circa o oră. Se scoate acest chec cu dovleac si stafide din formă după răcirea completă şi se serveşte tăiat felii.

Chec cu ciocolata

Chec in trei culori

Chec cu iaurt

sursa foto: Shutterstock

Loading...