Poţi prepara o cantitate mai mare din acest chec, deoarece este la fel de bun congelat şi încălzit mai târziu. Va fi la fel de pufos şi gustos ca proaspăt scos din cuptor.

De ce ai nevoie pentru chec cu dovlecei şi brânză

600 g dovlecei

4 linguri unt

3 cepe

pătrunjel

600 g făină

sare

250 g brânză tare

150 g nuci

3 ouă

50 g smântână

Cum se prepară chec cu dovlecei şi brânză

Razi dovleceii şi-i storci. Topeşti untul şi căleşti în el cepele tocate, după care dai deoparte şi laşi la răcorit. Combini dovleceii cu brânza rasă, pătrunjel tocat şi nucile sfărâmate. Adaugi ouăle, smântâna, sarea şi, la final, făina. Omogenizezi compoziţia şi o torni în tăvi de chec, tapetate. Le dai la cuptor, încălzit în prealabil, până când trece checul testul scobitorii. Serveşti checul fierbinte, cu unt şi brânză.

Sursa foto http://www.ambslovesfood.com

Loading...