Colorat, pufos şi delicios, acest chec cu morcovi şi dovlecei este aperitivul ideal vara, dar poate fi servit şi la micul dejun.

De ce ai nevoie pentru chec

200 g unt

3 ouă

50 ml suc de portocale

650 g făină

1 praf de sare

1 linguriţă praf de copt

400 g morcovi raşi

200 g dovlecei raşi

200 g mere rase

Pentru glazură

100 g cremă de brânză

50 g unt

2-3 linguri lapte

Cum se prepară checul

Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă de cozonac.

Storci dovleceii şi merele de excesul de suc, apoi le amesteci cu morcovii raşi. Combini untul topit cu ouăle, apoi încorporezi făina cernută, amestecată cu praful de copt şi sarea. Încorporezi dovleceii, morcovii şi merele, torni sucul de portocale şi omogenizezi. Pui compoziţia în tavă, o nivelezi şi o ţii la cuptor până când trece testul scobitorii.

Mixezi crema de brânză cu untul, la temperatura camerei, şi laptele până obţii o pastă fină.

După ce s-a răcorit checul, pui glazura în poş şi-l decorezi.

Sursa http://www.momontimeout.com

Loading...