Chec cu nucă

Chec jpeg

O reţetă dulce de chec cu nuca...

Ingrediente:

200 g făină 150 g zahăr 3 ouă 150 ml lapte 60 g unt topit 5-6 curmale 100 g miez de nucă 1 lingură pudră de cacao 3 linguri rom 1 praf de copt 1 praf de sare coajă rasă de lămâie

Pentru ornament:

50 g ciocolată albă

50 g ciocolată neagră

Mod de preparare chec cu nuca:

Se pun curmalele la înmuiat în rom timp de 30 de minute, se scurg, se taie bucăţi, se pun într-un castron mare şi se amestecă cu nucile prăjite şi tăiate mărunt, untul topit şi laptele călduţ. Separat, se freacă zahărul cu gălbenuşurile şi coaja rasă de lămâie, apoi se adaugă treptat făina cernută cu praful de copt, praful de sare şi pudra de cacao. Se toarnă compoziţia de chec peste amestecul de fructe, se amestecă bine, iar la sfârşit, se încorporează delicat albuşurile bătute spumă tare. Compoziţia obţinută se toarnă într-o formă de chec unsă şi tapetată, apoi se introduce în cuptorul bine încins pentru circa 50 de minute. Se topesc cele două feluri de ciocolată în bain-marie şi, folosind un poş, se ornează acest chec cu nuca, după ce se răceşte bine.

Chec in trei culori

Chec in trei culori

Chec cu banane si cacao

Chec cu banane si cacao

Chec cu iaurt

Chec cu iaurt