Acest desert plin de nuci şi fructe uscate adună în el toată bogăţia toamnei. Chiar dacă e o reţetă de post, e atât de gustoasă, încât nimeni nu-şi va da seama!
 
Ingrediente
  • 350 g făină
  • 150 g zahăr
  • 100 g miere
  • 200 ml apă
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri cacao
  • 1 esenţă vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • ½ linguriţă bicarbonat
  • 100 g nuci
  • 100 g prune uscate
Într-o oală, amesteci mierea, zahărul, apa, esenţa de vanilie şi uleiul şi le încălzeşti uşor. În alt vas, combini toate ingredientele uscate, apoi le încorporezi, în 3 tranşe, în cele umede. Amesteci cu o spatulă până obţii o compoziţie omogenă, ca o smântână groasă. Adaugi prunele şi nucile mărunţite, torni compoziţia în 2 tăvi de chec tapetate şi le dai la cuptorul preîncălzit, la 180 °C, până trec testul scobitorii.
 
Scoţi checurile pe un grătar şi le laşi să se răcească înainte de a le tăia.
 
FOTO: Shutterstock
Loading...