Chec de cartofi cu dovlecel

chec cartofi dovlecel jpeg

Simplu şi uşor de preparat, o combinaţie de gusturi pentru toată lumea.

Ingrediente

1 dovlecel potrivit ca mărime 2 cartofi 3 ouă 100 g făină 60 g parmezan ras 2-3 linguri ulei 50 ml lapte 3 linguri smântână 1 praf de copt 1 lingură mărar tocat sare

Mod de preparare

Chec de cartofi cu dovlecel Cureţi dovlecelul de coajă, îl tai felii, apoi bastonaşe, fierbi cartofii în coajă, îi scurgi, îi cureţi de coajă şi îi tai cubuleţe. Aşezi cartofii

şi dovleceii într-un castron mare.

Separat, baţi ouăle cu parmezanul ras, pui smântâna, uleiul, laptele, mărarul tocat, sare, după gust, iar la sfârşit adaugi făina cernută cu praful de copt şi amesteci apoi cu dovleceii şi cartofii. Torni compoziţia într-o formă de chec tapetată şi o introduci în cuptorul preîncălzit circa 40-50 de minute, până se rumeneşte frumos.