Să dăm startul unei săptămâni reuşite cu o felie de chec marmorat preparat pentru toţi cei dragi

Ingrediente (1 tavă)

180 g făină
8 ouă
2 linguri cacao
150 g zahăr
60 g unt

Pentru glazură
200 g ciocolată
100 g unt

Mod de preparare

Baţi ouăle cu zahărul până devin o spumă. Separat, amesteci făina cu untul moale, apoi încorporezi cele două compoziţii. Împarţi amestecul în două părţi egale, iar într-una dintre ele adaugi pudra de cacao.

Tapetezi o tavă şi pui o lingură din aluatul alb, apoi o lingură din aluatul cu cacao şi continui astfel până epuizezi ambele compoziţii. Dai tava la cuptorul preîncălzit 25 de minute sau până când trece testul scobitorii.

În timp ce checul se coace, pregăteşti glazura. Topeşti ciocolata pe baie de aburi, apoi adaugi untul moale. Când prăjitura este gata şi s-a răcorit, o decorezi cu glazura de ciocolată.

Loading...