Dacă vremea bună te trimite în natură, pentru cele câteva ore în care vei evada ar fi bine să pleci pregătit.

Ingrediente

200 g făină
3 ouă
150 g măsline verzi fără sâmburi
150 g brânză feta sau telemea de oi
50 g alune de pădure
5 linguri ulei
100 ml lapte
1 praf de copt
sare
piper

Preparare

Amesteci, într-un castron, făina cernută cu praful de copt, iar în centru aşezi ouăle, uleiul, laptele călduţ, sare şi piper, după gust. Amesteci bine până se omogenizează, apoi adaugi măslinele feliate, brânza tăiată cubuleţe sau rasă şi alunele. Amesteci uşor cu o spatulă pentru a nu se sfărâma măslinele. Torni compoziţia într-o formă de chec mai mare, unsă şi tapetată cu făină, şi o introduci în cuptorul preîncălzit pentru 40-45 de minute. Scoţi checul din tavă după ce se răceşte complet.

Loading...