Poţi prepara o reţetă simplă de prăjitură sau, dacă vrei, poţi deveni mai îndrăzneţ în bucătărie şi să prepari acest cheesecake cu ciocolată.

Ingrediente pentru cheesecake cu ciocolată

Pentru blat
150 g unt
100 g ciocolată menaj
2 pliculeţe zahăr vanilat
6 ouă
150 g zahăr
100 g făină
30 g pudră de cacao
1 praf de copt
1 portocală

Pentru cremă
500 g brânză proaspătă de vaci
100 ml frişcă
5 ouă
150 g zahăr
2 linguri rom
50 g ciocolată neagră pentru crustă

Mod de preparare pentru cheesecake cu ciocolată

Se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat, se amestecă apoi cu untul, ciocolata rasă, coaja şi zeama de portocală. Se adaugă albuşurile bătute spumă tare, iar la sfârşit se toarnă „în ploaie”, amestecând uşor, făina cernută cu pudra de cacao şi praful de copt. Se toarnă compoziţia obţinută într-o formă dreptunghiulară unsă şi tapetată şi se coace,
la foc potrivit, circa 45 de minute.

Pentru cremă, se mixează brânza scursă bine cu zahărul, ouăle, frişca şi cele două linguri de rom. Se scoate blatul din cuptor şi se taie în două felii orizontale. Prima felie se aşază la loc în formă, deasupra se toarnă umplutura de brânză, care se nivelează pe toată suprafaţa. Se acoperă cu cel de-al doilea blat trecut pe răzătoarea cu ochiuri mari, apoi forma se pune din nou în cuptor pentru circa 30 de minute până se coace umplutura de brânză.

Se scoate prăjitura din cuptor, se lasă să se răcorească puţin, apoi se rade peste ea ciocolată neagră. Porţionezi cheesecake cu ciocolată şi serveşti după ce se răceşte bine.

Loading...