Prăjitura raw vegană pe bază de spirulină, preparata fară foc, e un desert sănătos şi delicios. Prepară-l şi tu, chiar dacă nu eşti adeptul dietei raw vegane. Vei fi uimit!

 

 

Ingrediente

Pentru blat

 

  • 250 g nuci

  • 6 curmale uscate

  • 2 linguri fulgi cocos

  • 1 lingură ulei cocos

  • 1 praf de sare

 

Pentru cremă 

 

  • 250 g caju

  • 60 ml sirop de arţar

  • 6 linguri ulei cocos

  • conţinutul unei capsule de spirulină

  • 1 praf de sare

  • mentă, pentru decor

  • nucile preferate, pentru decor

 

 

Înmoi nucile caju în apă pentru 60 de minute după care scurgi apa şi le pui deoparte.

 

Pentru a prepara blatul, pui ingredientele într-un blender şi le mixezi până obţii o textură sfărâmicioasă. Transferi compoziţia într-o formă rotundă de tort, cu inel detaşabil şi presezi bine cu o lingură. Laşi deoparte.

 

Pentru cremă, adaugi toate ingredientele într-un blender şi le amesteci la intensitatea maximă, până formezi o cremă moale. O torni uniform peste blatul din formă. Poţi orna cu mentă şi nucile preferate. Dai la congelator pentru 2 ore până se întăreşte. 

 

Scoţi de la congelator şi laşi prăjitura la temperatura camerei 15 minute înainte de a o servi.  

 

Pentru a afla mai multe despre beneficiile spirulinei poţi citi articolul următor. 

 

FOTO: Shutterstock

Loading...