Îi mulţumim cititoarei noastre fidele, Adriana Micşa din Bucureşti, pentru această delicioasă reţetă de chiftele de dovlecei cu telemea.
Chiftele de dovlecei cu telemea
Ingrediente
-
750 g dovlecei
-
1 ou
-
1 legătură mărar
-
4 linguri pesmet
-
4 linguri făină
-
sare, dacă e cazul
-
ulei, pentru prăjit
-
250 g brânză telemea de vacă
-
piper măcinat, după gust
-
mujdei, pentru servit
-
smântână, pentru servit
Mod de preparare
Cureţi dovleceii, îi dai prin răzătoare, îi pui într-o sită şi îi laşi la scurs 30 de minute. Separat, dai brânza prin răzătoare. 2 Combini, într-un bol, dovleceii bine scurşi cu brânza, cu oul, cu mărarul tăiat fin, cu făina, cu pesmetul, condimentezi cu piper, apoi guşti şi, dacă e cazul, presari sare. Amesteci bine. 3 Pui uleiul la încins, iei cu lingura din compoziţie şi rumeneşti chiftelele pe ambele părţi. Le scoţi pe o farfurie cu şerveţele absorbante, pentru a elimina surplusul de ulei. Le serveşti calde sau reci cu mujdei şi cu smântână.