Copii nu vor fi niciodată de acord să mănânce legumele simple, dar îi poţi păcăli să le consume sub alte forme, cum sunt aceste chiftele de conopidă.

De ce ai nevoie pentru chiftele de conopidă

1 conopidă mică

1 praf de sare

piper

1 legătură mică pătrunjel

1 ceapă mică

60 g făină

1 căţel de usturoi

50 g parmezan

1 ou

ulei, pentru prăjit

sos de usturoi sau tzatziki

Cum se prepară chiftele de conopidă

Speli conopida, o treci pe sub un jet de apă rece şi o rupi bucheţele. Fierbi conopida în apă cu sare 6-7 minute, o scurgi  şi o pasezi. Adaugi sare, piper, ceapa tocată, făina, usturoiul pisat, pătrunjelul tocat, parmezanul şi oul. Amesteci până când se omogenizează.

Încingi uleiul, formezi cu mâna umedă bile pe care le aplatizezi. Aşezi chiftelele în tigaie câte 3-4 minute pe fiecare parte, până când se rumenesc. Le scoţi pe şervete de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei, le serveşti cu sos de usturoi sau tzatziki.

Sursa foto http://kitchensanctuary.com

Loading...
Evaluează articolul