Știai că mango mai este numit și „fructul fericirii“, deoarece conține o cantita- te importantă de mag- neziu, care scade nivelul stresului? Deasemenea,enzime- le conținute de fruct acționează asupra siste- mului nervos central și țin sub control oboseala, scad riscul de cancer de colon, datorită unei substanțe, xanthona mangiferina, care are proprietăți antiinfla- matorii, antioxidante si de protecție împotriva virusurilor.

Ingrediente
5 mango

250 g zahăr
2 cm rădăcină ghimbir

1 ardei iute roșu
100 ml apă
1⁄2 linguriță coriandru măcinat

 

Mod de preparare: Faci un siropdin apă și zahăr, îl pui pe foc și, după ce clocotește, îl lași la focul mic, până scade la e jumătate. Cureți de coajă și de - sâmburi fructele de mango, toci i pulpa cubulețe și o pui în siropul a de zahăr. Așezi din nou vasul pe
. foc, amestecând ocazional.
După ce mango a fiert, adaugi ardeiul iute curățat de semințe și tăiat feliuțe, ghimbirul curățat și dat prin răzătoarea mică și condimentezi cu coriandru. Mai lași pe foc 15 minute, până scade siropul și obții un chutney dens.

Loading...