Consumat sub formă de fulgi, ovăzul e apreciat de nutriţionişti pentru efectele benefice pe care le are asupra colesterolului, insulinei şi tranzitului intestinal. Aşa că nu ai niciun motiv să refuzi o porţie din această ciorbă cu ovăz şi ciuperci.

Ciorbă cu ovăz şi ciuperci - Ingrediente (4-5 porţii)

1 ceapă mare
2 morcovi
1 rădăcină de pătrunjel
2 tije de ţelină
150 g ciuperci proaspete
40 g unt
50 g fulgi de ovăz
2 l supă de legume
sare
piper
frunze de ţelină pentru decor

Ciorbă cu ovăz şi ciuperci - Mod de preparare

Cureţi şi speli ceapa, morcovii, rădăcina de pătrunjel şi tijele de ţelină. Morcovii şi rădăcina de pătrunjel le tai pe jumătate şi apoi felii subţiri.
pasul 1

Speli ciupercile bine şi le tai felii potrivit de subţiri. Ceapa curăţată o toci mărunt, iar o tijă de ţelină o tai rondele.
pasul 2

Într-o oală pe care ai pus-o la încins topeşti untul, adaugi ceapa, morcovii, rădăcina de pătrunjel, ţelina rondele şi le căleşti până se înmoaie.
pasul 3

Adaugi fulgii de ovăz, amesteci şi torni supa de legume. Laşi pe foc până când legumele sunt fierte (circa 15 minute).
pasul 4

Adaugi ciupercile şi mai laşi pe foc 10 minute. Pui tija de ţelină rămasă, tăiată fâşii, şi mai dai în câteva clocote. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi decorezi cu frunze de ţelină.
pasul 5

Loading...
Evaluează articolul