Cu o savoare aparte, preparatele cu legume sunt alegerea perfectă când vrei să faci mâncăruri ușoare și delicioase în amestecuri inedite. Te sfătuiesc să combini cu mult curaj arome, gusturi și texturi, pentru că rezultatul este fabulos. Ideile culinare cu care vin în întâmpinarea ta au cea mai importantă calitate: sunt sănătoase!

Ingrediente:

2 gulii

1 morcov

1 ceapă

1 rădăcină de pătrunjel

3 ciuperci brune
1 conopidă

sare

piper

1-2 linguri ulei

1 legătură de pătrunjel

250 ml borș

 

Mod de preparare:

Speli și cureți legumele. Rupi conopida buchețele și o speli sub jet de apă, iar guliile le tai feliuţe . Tai ceapa, morcovul și rădăcina de pătrunjel. Încingi uleiul, călești ceapa și, când devine sticloasă, adaugi morcovul, pătrunjelul, amesteci și presari sare și piper, după gust. Torni 3 l de apă și pui guliile, conopida, ciupercile tăiate și fierbi acoperit. După ce s-au înmuiat legumele, torni borșul, mai ții 10 minute și oprești focul. Servești ciorba decorată cu pătrunjel proaspăt tăiat.

Loading...