Această reţetă de ciorbă de varză cu cârnaţi am primit-o de la cititoarea noastră Iuliana Lako, Cenad, judeţul Timiş. Aşteptăm şi reţetele voastre la adresa [email protected]!

Ingrediente

1 cârnat afumat
100 g şuncă presată
100 g slănină afumată
1 kg varză
1 ceapă
2 căţei usturoi
bulion/ pastă de roşii
cimbru
chimion
zeamă de lămâie
piper

Mod de preparare

Tai slănina cubuleţe şi o pui la prăjit cu rondelele de cârnaţi şi cu fâşiile de şuncă. Când s-au rumenit, le scoţi pe o farfurie . În untura rămasă, căleşti ceapa tocată şi adaugi usturoiul tocat , adaugi fideluţele de varză, sarea, piperul, bulionul sau pasta de roşii.

Laşi puţin la călit, adăugând o cană cu apă . Amesteci, după 10 minute torni peste 2 litri de apă şi adaugi foile de dafin. Pui capacul şi laşi la fiert şi iei de pe foc când varza este fiartă. Adaugi cimbrul tocat. La servire, adaugi în farfuria cu ciorbă şunca, cârnatul şi slănina prăjită. De la masă nu trebuie să lipsească nici smântâna.

ciorba cu carnati

Mulţumim pentru reţetă!

Loading...