Ciuperci umplute

1 61306463 xl jpg jpeg

Când ai mese festive, cu ciupercile umplute faci impresie bună atât sub aspectul gustului, cât şi al imaginii.

De ce ai nevoie ca să faci ciuperci umplute: ● 10-12 ciuperci mari ● 1 ceapă ● 50 g parmezan ● ½ legătură mărar ● ½ legătură pătrunjel ● 2-3 linguri ulei ● sare ● piper

Cum prepari ciuperci umplute:

Speli ciupercile bine, tai codiţele, iar pălăriile le pui la scurs. Toci codiţele ciupercilor şi le dai deoparte. Tai mărunt ceapa

şi o căleşti un minut în ulei, apoi adaugi codiţele ciupercilor, sărezi şi piperezi, după gust. ţii să fiarbă înăbuşit, la foc mic, 15-20

de minute, până scade apa pe care o lasă. Toci mărarul şi pătrunjelul şi le adaugi în amestecul călit. Aşezi pălăriuţele ciupercilor

într-o tavă tapetată cu lamelele în sus şi pui în ele câte o lingură din umplutura pregătită.

Presari parmezan şi le dai la cuptor, la foc potrivit, 20 de minute.