Când ai mese festive, cu ciupercile umplute faci impresie bună atât sub aspectul gustului, cât şi al imaginii.

De ce ai nevoie ca să faci ciuperci umplute:
● 10-12 ciuperci mari
● 1 ceapă
● 50 g parmezan
● ½ legătură mărar
● ½ legătură pătrunjel
● 2-3 linguri ulei
● sare
● piper

Cum prepari ciuperci umplute:

Speli ciupercile bine, tai codiţele, iar pălăriile le pui la scurs. Toci codiţele ciupercilor şi le dai deoparte. Tai mărunt ceapa
şi o căleşti un minut în ulei, apoi adaugi codiţele ciupercilor, sărezi şi piperezi, după gust. ţii să fiarbă înăbuşit, la foc mic, 15-20
de minute, până scade apa pe care o lasă. Toci mărarul şi pătrunjelul şi le adaugi în amestecul călit. Aşezi pălăriuţele ciupercilor
într-o tavă tapetată cu lamelele în sus şi pui în ele câte o lingură din umplutura pregătită.
Presari parmezan şi le dai la cuptor, la foc potrivit, 20 de minute.

Loading...