Se prepară rapid şi sunt săţioase în orice combinaţie. Clătitele te scot întotdeauna din impas când nu ştii ce să mai găteşti.

Ingrediente

Pentru clătite
200 g făină
2 ouă
sare
300 ml lapte
ulei, pentru prăjit

Pentru umplutură
1 ceapă mare
2 linguri ulei
500 g varză
1 lingură bulion
sare
piper

Mod de preparare

Baţi ouăle cu un praf de sare şi laptele. Adaugi treptat făina, cernută în prealabil, amestecând bine. Pui aluatul la frigider să se odihnească 30 de minute. Toci varza fideluţă şi ceapa julien. Încingi uleiul şi căleşti ceapa. Apoi, adaugi varza, puţină apă şi laşi la înăbuşit. După 10 minute pui şi bulionul, potriveşti de sare şi piper şi laşi pe foc până se înmoaie varza, încă 10 minute. Coci clătitele, rând pe rând, şi le ţii la cald. Aşezi pe fiecare clătită varză călită, rulezi cât mai strâns şi serveşti.

Loading...