Clătite cu varză călită

clatite cu varza calita jpeg

Se prepară rapid şi sunt săţioase în orice combinaţie. Clătitele te scot întotdeauna din impas când nu ştii ce să mai găteşti.

Ingrediente Pentru clătite 200 g făină 2 ouă sare 300 ml lapte ulei, pentru prăjit

Pentru umplutură

1 ceapă mare

2 linguri ulei

500 g varză

1 lingură bulion

sare

piper

Mod de preparare

Baţi ouăle cu un praf de sare şi laptele. Adaugi treptat făina, cernută în prealabil, amestecând bine. Pui aluatul la frigider să se odihnească 30 de minute. Toci varza fideluţă şi ceapa julien. Încingi uleiul şi căleşti ceapa. Apoi, adaugi varza, puţină apă şi laşi la înăbuşit. După 10 minute pui şi bulionul, potriveşti de sare şi piper şi laşi pe foc până se înmoaie varza, încă 10 minute. Coci clătitele, rând pe rând, şi le ţii la cald. Aşezi pe fiecare clătită varză călită, rulezi cât mai strâns şi serveşti.