Această reţetă de cozonac cu cacao si rahat am primit-o de la cititoarea noastră fidelă Marinela Dragomir. Mulţumim Marinela! Nu uita că şi tu ne poţi trimite reţetele tale la adresa [email protected]!

Ingrediente:

8 ouă
2 kg făină
500 g margarină
800 g zahăr (după gust)
1 l lapte
coaja rasă de la o lămâie
esenţă
sare
100 g drojdie

Pentru umplutură:
cacao
rahat

Mod de preparare:

Faci o maia din drojdie, putin zahar şi 200 ml de lapte călduţ. Separat încălzeşti restul de lapte şi-l toarni peste făină şi amesteci până nu mai sunt cocoloaşe, apoi torni maiaua şi o încorporezi.

Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă şi le adaugi în compoziţie, apoi pui, pe rând, şi gălbenuşurile. Încălzeşti puţin margarina şi o torni în coca de cozonac împreună cu esenţa, coaja de lămâie şi sarea.

Baţi coca pe un blat sau pe masă până se formează bule pe suprafaţa acesteia. Dai coca de cozonac la dospit. După dospire umpli cozonacii cu cacao şi rahat, rulezi şi îi aşezi în tavă. Mai lasi acesti cozonaci cu cacao si rahat să crească puţin, îi ungi cu ou bătut şi îi dai la cuptor. După ce trece testul scobitorii scoţi acesti cozonaci pufosi cu rahat si cacao şi îi laşi la răcit.

Cozonac cu migdale

Cozonac glazurat cu ciocolata

Cozonac fara dopsire

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.

Loading...