Biscuiți cu smochine

Încearcă această reţetă de biscuiţi cu smochine, o vei adora!
Ingrediente
500 g smochine
100 g miez de nuci măcinat
zahăr
Pentru aluat
300 g făină
125 g unt
130 g zahăr
2 ouă
coaja de la 1 lămâie
1 praf de sare
zahăr pudră, pentru decor
Mod de preparare
Amesteci făina cu untul pe care l-ai omogenizat cu zahărul. Frămânți rapid cu degetele până când obții un aluat nisipos, adaugi ouăle, unul câte unul, coaja de lămâie și sarea. Frămânți până obții un aluat nelipicios. Îl înfășori în folie alimentară și îl dai la rece cel puțin 30 de minute.
Între timp, tai feliuțe smochinele și amesteci miezul de nuci cu zahăr, după gust.
Scoți aluatul, îl tai în două și întinzi o bucată pe masa dată cu făină. Așezi din loc în loc feliuțe de smochine și le presari cu miezul de nuci. Întinzi cealaltă bucată de aluat și o așezi peste smochine. Tai biscuiții atât cât ține feliuța de smochină, îi așezi pe o tavă în care ai întins hârtie de copt și îi dai la cuptorul încins, 20-30 de minute.
Îi servești decorați cu zahăr pudră.