Brioșe cu lămâie și mac

briose cu lamaie si mac jpg

Încearcă şi tu o reţetă simplă pentru a prepara brioşe cu mac şi lămâie, care vor fi gata în doar 50 de minute.

Ingrediente

200 g făină

100 g unt

zeama de la 1 lămâie

coaja rasă de la 2 lămâi bio

2 ouă

150 g zahăr

2 lingurițe praf de copt

1 linguriță extract de vanilie

3 linguri semințe de mac

1 praf de sare

Mod de preparare

Într-un bol mare, amesteci făina, praful de copt și sarea. În alt bol, bați ouăle cu zahărul până când obții o compoziție spumoasă. Adaugi în compoziția de ouă și laptele, untul topit, coaja și zeama de lămâie, extractul de vanilie și semințele de mac. Amesteci bine până când totul este omogenizat. Adaugi, treptat, amestecul de făină în compoziția umedă și amesteci până când nu mai sunt cocoloașe și devine o pastă omogenă.

Torni aluatul în formele de brioșe, tapetate cu hârtie de copt și unse cu unt, umplându-le parțial. Coci în cuptorul preîncălzit aproximativ 25 de minute sau până când brioșele sunt aurii și trec testul scobitorii. Le lași să se răcească în forme câteva minute, apoi le transferi pe un grătar pentru o răcire completă.