Chec cu cireșe

Checul cu cireșe este o gustare dulce și reconfortantă.

chec cu cirese jpg

Ingrediente

3 ouă

150 g zahăr

100 ml ulei

150 ml lapte

180 g făină

30 g cacao

10 g praf de copt

1 linguriță extract de vanilie

150 g cireșe fără sâmburi

150 g ciocolată neagră

100 ml frișcă lichidă

cireșe proaspete, pentru decor

Mod de preparare

Bați ouăle cu zahărul până obții o spumă. Torni uleiul și laptele, apoi amesteci ușor.

Cerni făina cu cacaua și praful de copt, apoi încorporezi totul în compoziția cu ouă. Adaugi vanilia și amesteci bine. Pui cireșele în aluat și torni compoziția într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt. Coci 40-45 minute, până trece testul scobitorii.

Pentru ganache, încălzești frișca până aproape de fierbere, apoi torni peste ciocolata tocată. Amesteci până devine fină și lucioasă.

Lași checul să se răcească, apoi torni ganache-ul peste el. Decorezi cu cireșe proaspete.