Chec cu cireșe
Checul cu cireșe este o gustare dulce și reconfortantă.

Ingrediente
3 ouă
150 g zahăr
100 ml ulei
150 ml lapte
180 g făină
30 g cacao
10 g praf de copt
1 linguriță extract de vanilie
150 g cireșe fără sâmburi
150 g ciocolată neagră
100 ml frișcă lichidă
cireșe proaspete, pentru decor
Mod de preparare
Bați ouăle cu zahărul până obții o spumă. Torni uleiul și laptele, apoi amesteci ușor.
Cerni făina cu cacaua și praful de copt, apoi încorporezi totul în compoziția cu ouă. Adaugi vanilia și amesteci bine. Pui cireșele în aluat și torni compoziția într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt. Coci 40-45 minute, până trece testul scobitorii.
Pentru ganache, încălzești frișca până aproape de fierbere, apoi torni peste ciocolata tocată. Amesteci până devine fină și lucioasă.
Lași checul să se răcească, apoi torni ganache-ul peste el. Decorezi cu cireșe proaspete.