Jeleu de căpșuni cu frișcă
Un deliciu răcoros și simplu de preparat.
Ingrediente
500 g căpșuni
200 g zahăr
1 plic gelatină
2 linguri zeamă de lămâie
400 ml frișcă dulce
Pentru decor:
căpșuni
mure
merișoare
Mod de preparare
Speli căpșunile, le îndepărtezi codițele și le așezi pe foc împreună cu zeama de lămâie. Nu trebuie apă, pentru că ele își vor lăsa zeamă. Le ții pe foc, amestecând contant, până când scade sosul format, apoi adaugi zahărul și le lași să fiarbă până acesta se topește. Iei de pe foc, lași să se răcorească, apoi mixezi jeleul.
Prepari gelatina conform indicațiilor de pe ambalaj, apoi o încorporezi în jeleu și omogenizezi.
Mixezi frișca ținută la frigider, până când se întărește.
Așezi jeleu în 5-6 pahare spălate și bine șterse, apoi frișca, iar deasupra căpșuni. Le dai la rece până în momentul servirii, când decorezi cu căpșuni, mure și merișoare, după gust.