Kuchen cu mere

1365692068 0145kuchen jpeg

Ingrediente: 3 căni mere tăiate cubuleţe (mere verzi)

Pentru aluat: 1 cană făină, ¼ linguriţă sare, ½ linguriţă scorţişoară, 1 vârf cuţit nucşoară rasă, ¼ cană zahăr brun, 1/3 cană unt, ¼ cană smântână

Pentru umplutură: ½ cană smântână, 3 gălbenuşuri, 1 linguriţă esenţă de vanilie, 1 cană zahăr, ½ linguriţă sare, ¼ cană făină, 1 linguriţă scorţişoară

Mod de preparare:Numar portii: 8 Timp de preparare: 1h 30 min Dificultate: medie

Amesteci toate ingredientele pentru ­aluat ­cu­ untul tăiat ­cubuleţe.­ Frămânţi­ foarte repede pentru ca ­aluatul­ să­ nu­ se­ înmoaie­ de­ la­ căldura­ mâinilor.­ Îl­ acoperi­ cu­ folie­ de­p lastic­ şi-l­ laşi­ la­ rece ­o oră.­

Întinzi­ o­ foaie­ din­ aluat­ şi­ îmbraci­ o­ formă­ de tort ­cu­ pereţi­ detaşabili,­ unsă­ cu­ puţin­ unt.­ Pui merele­ la­ mijloc­ şi­ o­ introduci­ în­ cuptorul­ încins circa­ 15-20­ de­ minute.­

Amesteci toate ingredientele pentru umplutură­ (mai­ puţin­ scorţişoara)­ şi­ torni­ totul­ peste­ mere.­ Presari­ cu­ scorţişoară­ şi­ introduci­ din­ nou­ forma la­ cuptor­ pentru­ 30-40­ de­ minute. ­O­ laşi ­să ­se răcească­ în­ formă.