Orez cu lapte şi mere în sos caramel
Adori orezul cu lapte, desertul ce-ţi aminteşte de copilărie? Atunci e musai să încerci această reţetă delicioasă de orez cu lapte şi mere în sos caramel.
Ingrediente:
Pentru orez 200 g orez 800 ml lapte 80-100 g zahăr 1 praf de sare 1 păstaie de vanilie
Pentru mere în caramel
4 mere
150 g zahăr
100 ml smântână dulce
Mod de preparare:
Speli orezul până când apa rămâne curată, apoi îl pui la fiert, în apă cu un praf de sare. După ce clocoteşte, îl scurgi şi îl aşezi din nou pe foc, împreună cu laptele, zahărul şi păstaia de vanilie crestată pe lungime. Fierbi la foc mic, amestecând des, până scade compoziţia, iar orezul este bine pătruns.
Speli merele, le cureţi coaja, le îndepărtezi cotoarele şi seminţele şi le tai felii. Caramelizezi zahărul, la foc mic şi, când devine auriu, torni smântâna şi amesteci rapid. Pui merele în sosul de caramel şi le laşi 5 minute.
În cupe sau în castroane aşezi un strat de mere în caramel, torni orez cu lapte şi închei cu alt strat de mere.