Pauza de ceai

ceai musetel jpg

Pentru a savura mai bine momentele de răsfăț de peste zi, poți încerca aceste preparate rapide, dulci, dar fără zahăr, care-ți vor face pauza de cafea sau de ceai mai plăcută.

Fursecuri de casă cu ovăz

fursecuri de casa cu ovaz jpg

Ingrediente

2 banane coapte

1 cană fulgi de ovăz

½ cană făină

1 linguriță praf de copt

¼ linguriță sare

½ linguriță scorțișoară

½ cană nuci

1 linguriță extract de vanilie

½ cană unt de arahide

½ cană fructe uscate (stafide, caise sau curmale)

Mod de preparare

Zdrobești bananele cu o furculiță într-un castron mare, adaugi ovăzul, făina, praful de copt, scorțișoara, sarea și omogenizezi.

Într-un bol separat, mixezi untul de arahide și extractul de vanilie.

Amesteci ingredientele umede cu cele uscate și mixezi până se omogenizează, apoi încorporezi fructele uscate și nucile mărunțite.

Preîncălzești cuptorul, tapetezi o tavă cu foaie de copt și cu ajutorul unei linguri formezi fursecurile, distanțându-le la aproximativ 5 cm unul de celălalt pentru a nu se lipi.

Coci fursecurile 15-20 de minute sau până când marginile sunt aurii, le lași la răcit pe foaia de copt, apoi le transferi într-un bol sau într-un vas de sticlă cu capac.

Batoane de cheesecake

batoane de chessecake jpg

Ingrediente

1 cană migdale crude, înmuiate în apă peste noapte

1 cană curmale fără sâmburi

½ cană unt de cocos topit

1 cutie lapte de cocos (400 ml)

¼ cană zeamă de lămâie

1 linguriță extract de vanilie

½ linguriță sare

2 linguri îndulcitor

¼ linguriță pulbere de stevia

nuci și zmeură proaspătă, pentru ornat

Mod de preparare

Într-un robot de bucătărie, amesteci migdalele hidratate, curmalele, untul de cocos și sarea, până când se formează un aluat lipicios. Așezi aluatul uniform într-o tavă de copt pătrată, tapetată cu hârtie de copt. Coci crusta 10 minute, apoi o scoți din cuptor și o lași să se răcească.

Într-o cratiță medie, încălzești laptele de cocos, dar nu îl fierbi, adaugi zeama de lămâie, extractul de vanilie, îndulcitorul și stevia.

Torni amestecul peste crustă și netezești suprafața. Introduci tava în cuptor 20-25 de minute sau până când crema s-a închegat. Lași să se răcească complet, apoi dai la frigider cel puțin 2 ore și le tai dreptunghiuri. Așezi zmeura proaspătă pe umplutură, apoi presari nuci după preferință.