Plăcinte cu marmeladă şi nucă

Ingrediente: 1 kg făină, 1 cubuleţ de drojdie, 250 g zahăr, 4 plicuri zahăr vanilat, 400 ml lapte, 4 ouă, 100 ml ulei, coajă rasă de lămâie, 1 linguriţă sare, marmeladă, nucă
Mod de preparare:Pregatire: 40 min Coacere: 50 min Dificultate: mică
Încălzeşti laptele puţin, adaugi sarea, drojdia, puţină făină şi laşi 15 minute ca să dospească. Freci ouăle cu zahărul şi cu zahă rul vanilat până se albesc. Amesteci ouăle cu aluatul dospit, coaja de lămâie, adaugi treptat făina, câte puţin ulei şi frămânţi continuu până devine un aluat moale. Laşi să crească circa 30 de minute.
Împarţi aluatul în câte plăcinte doreşti să iasă. Iei câte o bucată de aluat, o întinzi, adaugi marmeladă şi nucă pisată şi împătureşti în opt colţuri. Îţi pot ieşi până la 20 de bucăţi. Ungi tava cu ulei, aşezi plăcintele şi mai laşi să crească puţin. Le ungi cu ou bătut şi le dai la cuptor până se rumenesc.
de la Elisabeta Stan, Timişoara