Prăjitură Albă ca zăpada: secretul celor mai fragede foi cu cremă fină de lămâie

Pr─âjitura Alb─â ca Z─âpada e un desert pe care nimeni nu-l poate refuza. Foi fragede, crem─â aromat─â cu l─âm├óie, fresh ╚Öi revigorant─â, un strat de fulgi de cocos crocan╚Ťi. O singur─â ├«nghi╚Ťitur─â te transpune ├«n lumea copil─âriei.

image

Prăjitura Albă ca Zăpada, cu foi fragede și cremă de unt cu lămâie FOTO Shutterstock

Aceast─â re╚Ťet─â clasic─â, ├«mbun─ât─â╚Ťit─â cu ingrediente de calitate, precum untul cu 82% gr─âsime ╚Öi l─âm├óia netratat─â, va fi un succes total. Singura parte dificil─â este a╚Öteptarea, c─âci aceast─â pr─âjitur─â e mai gustoas─â a doua zi, c├ónd foile se fr─âgeesc ╚Öi aromele se ├«ntrep─âtrund.

Iat─â cum prepari desertul Alb─â ca Z─âpada.

Ingrediente

Pentru foi:

2 ou─â

12 linguri ulei

12 linguri iaurt gras

10 linguri zah─âr

650-700 g f─âin─â

┬Ż linguri┼ú─â bicarbonat de amoniu (pentru pr─âjituri)

┬Ż linguri┼ú─â praf de copt

1 praf de sare

coaja rasă de la 1 lămâie bio

Pentru crem─â:

3 gălbenușuri

300 g zah─âr

2 linguri╚Ťe extract de vanilie

600 ml lapte integral

50 g amidon

300 g unt (82% gr─âsime)

coaja rasă de la 1 lămâie bio

zeama de la 2 lămâi bio

2-3 linguri fulgi de cocos, pentru decor

Pentru foi, amesteci ou─âle cu zah─ârul ┼či cu praful de sare, apoi, cu un tel, ├«ncorporezi uleiul, iaurtul ╚Öi coaja ras─â de l─âm├óie. Adaugi f─âina cernut─â ┼či amestecat─â cu bicarbonatul ┼či cu praful de copt. Fr─âm├ón┼úi p├ón─â ob┼úii un aluat omogen, iar dac─â mai e nevoie adaugi f─âin─â. ├Äl ├«nvele┼čti ├«n folie alimentar─â ┼či ├«l la┼či la rece 30 de minute.

├Ämpar┼úi aluatul ├«n 4 bile ╚Öi ├«ntinzi foi dreptunghiulare, pe care le coci ├«ntr-o tav─â cu h├órtie de copt, 8 minute, la 180 ┬░C, p├ón─â se rumenesc u┼čor.

Pentru crem─â, mixezi g─âlbenu┼čurile cu zah─ârul, apoi ├«ncorporezi amidonul. Torni laptele rece ╚Öi extractul de vanilie ╚Öi amesteci cu un tel par─â. Pui vasul pe foc mediu ╚Öi continui s─â amesteci, ca s─â nu se formeze cocoloa╚Öe. C├ónd crema ├«ncepe s─â se ├«ngroa┼če, dai focul mic ┼či maii ╚Ťii pe aragaz 5 minute, continu├ónd s─â amesteci. Stingi focul, a┼čezi o folie de plastic direct pe suprafa┼úa cremei pentru a preveni formarea unei pojghi┼úe ╚Öi la╚Öi la r─âcit.

Mixezi untul la temperatura camerei până devine spumă. Pui crema rece într-un bol și începi să mixezi, turnând zeama de lămâie. Când e complet încorporată, adaugi și untul spumat, în 3 tranșe. Omogenizezi, apoi asamblezi prăjitura.

Alternezi foile ╚Öi crema, iar pest ultima foaie ├«ntinzi un strat sub╚Ťire de crem─â. Presari fulgii de cocos ╚Öi la╚Öi desertul la frigider sau ├«ntr-un loc r─âcoros peste noapte. A doua zi por╚Ťionezi pr─âjitura ╚Öi o decorezi dup─â imagina╚Ťie.



Recente

cirese 1 advertorial jpeg
panna cotta caise shutterstock 288283781 jpg
plachie de pește shutterstock 529239796 jpg
salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg
pulpe gratar shutterstock 1457188550 jpg
tarta rosii shutterstock 1982727641 jpg
salata asiatica cu vita jpg
ceafa porc shutterstock 1864199020 jpg
colarezi cu lapte shutterstock 2082725914 (1) jpg