Prăjitură cu iaurt și portocale

Este perfectă pentru micul dejun, gustare sau un desert rapid și delicios.

praitura cu iaurt si portocale jpg

Ingrediente

180 g făină

3 ouă

250 g iaurt

125 g zahăr

1 linguriță rasă praf de copt

3 linguri ulei

coaja de la 1 portocală

sucul de la 2 portocale

1/2 linguriță esență de vanilie

1 praf de sare

gem de portocale

Mod de preparare

Amesteci făina cu praful de copt, cu zahărul și cu sarea, apoi încorporezi iaurtul, uleiul și ouăle, unul câte unul. Mixezi bine după fiecare ingredient.

Adaugi coaja de portocale și vanilia, amesteci bine și răstorni aluatul într-o formă dreptunghiulară, tapetată.

Dai tava la cuptorul preîncălzit, până trece testul scobitorii.

Așezi prăjitura pe un platou, o înțepi din loc în loc și torni sucul de portocale. O lași la răcit, apoi întinzi peste ea gem de portocale după gust, o feliezi și servești.