Prăjitură cu iaurt și portocale
Este perfectă pentru micul dejun, gustare sau un desert rapid și delicios.
Ingrediente
180 g făină
3 ouă
250 g iaurt
125 g zahăr
1 linguriță rasă praf de copt
3 linguri ulei
coaja de la 1 portocală
sucul de la 2 portocale
1/2 linguriță esență de vanilie
1 praf de sare
gem de portocale
Mod de preparare
Amesteci făina cu praful de copt, cu zahărul și cu sarea, apoi încorporezi iaurtul, uleiul și ouăle, unul câte unul. Mixezi bine după fiecare ingredient.
Adaugi coaja de portocale și vanilia, amesteci bine și răstorni aluatul într-o formă dreptunghiulară, tapetată.
Dai tava la cuptorul preîncălzit, până trece testul scobitorii.
Așezi prăjitura pe un platou, o înțepi din loc în loc și torni sucul de portocale. O lași la răcit, apoi întinzi peste ea gem de portocale după gust, o feliezi și servești.