Ruladă Pink velvet cu căpșuni

rulada cu capsuni jpg

Te invităm să savurezi acest desert, linguriță cu linguriță, alături de cei dragi.

Ingrediente

Pentru ruladă

3 ouă mari

2/3 cană zahăr

2 linguri ulei

2 linguri iaurt lichid

1 linguriță extract de vanilie

½ cană făină

1/8 linguriță colorant alimentar roz

făină, pentru tapetat

Pentru umplutură

150 g brânză mascarpone

1 +1/2 cană smântână rece pentru frișcă

1 cană zahăr pudră

4-5 căpșuni proaspete

Pentru decor

umplutura rămasă

1-2 căpșuni proaspete

Mod de preparare

Ungi o tavă cu puțin ulei, pui foaie de copt deasupra și o pudrezi cu făină.

Cerni făina pentru ruladă și o lași deoparte. Într-un bol, mixezi ouăle cu zahărul până obții o compoziție fină, pufoasă. Adaugi uleiul, iaurtul și continui să mixezi. Încorporezi, treptat, făina cernută, reducând viteza mixerului. La final, adaugi colorantul alimentar și mixezi pentru omogenizare.

Torni aluatul obținut în tava pregătită în prealabil și îl distribui uniform cu o spatulă. Dai apoi la copt aproximativ 15 minute sau până ce trece testul scobitorii. Scoți și lași aluatul la răcit 5 minute.

Elimini umezeala de pe suprafața aluatului cu hârtie de bucătărie, apoi pui peste el, în ploaie, zahărul pudră, apoi răstorni pe un șervet curat cu partea pudrată pe șervet. Zahărul pudră va împiedica lipirea de materialul textil. Pudrezi și partea de sus cu zahăr, apoi rulezi aluatul ușor, cu ajutorul prosopului, astfel încât să nu se crape. Dai deoparte rulada să se răcească de tot.

Prepari umplutura: mixezi brânza mascarpone cu zahărul pudră până ce capătă o textură pufoasă. Adaugi smântâna pentru frișcă și continui să mixezi la viteză mare până obții o cremă densă. Separat, tai căpșunile în cubulețe și le integrezi în compoziția cu frișcă.

Derulezi, ușor, aluatul pe un blat de lucru și uniformizezi crema cu o spatulă pe toată suprafața lui. Rulezi apoi ușor, fără prosop, ornezi cu crema rămasă și cu căpșunile tăiate după bunul plac.