Tort cu fructe confiate

tort cu fructe confiate jpg

Perfect pentru orice fel de ocazie, acest tort cu fructe confiate este o alegere excelentă.

Ingrediente

800 g fructe confiate, tăiate cubulețe

275 g făină integrală

1 pliculeț praf de copt

4 ouă

coaja și sucul de la 1 portocală

coaja și sucul de la 1 lămâie

250 g zahăr

200 g unt, la temperatura camerei

100 g alune de pădure coapte și zdrobite

200 ml coniac sau rom

1 praf de sare

Pentru glazură

5 linguri zeamă de lămâie

200 g zahăr pudră

Pentru decor

crenguțe de rozmarin

merișoare sau semințe de rodie

Mod de preparare

Într-un vas, combini fructele confiate, coaja și sucurile de portocală și de lămâie, coniacul sau romul, zahărul, untul, așezi vasul pe foc și lași să clocotească, la foc mic, aproximativ 10 minute. Dai deoparte și lași la răcit.

Între timp, amesteci făina cu praful de copt, cu sarea și cu alunele zdrobite. Adaugi ouăle, unul câte unul și continui să amesteci. Răstorni amestecul cu fructe și coniac, și omogenizezi compoziția.

Răstorni aluatul într-o formă de tort tapetată și îl dai la cuptorul încins pentru 2 ore. Îl lași să se răcească complet în tavă, apoi îl poți așeza pe platou.

Pentru glazură, combini zahărul pudră, trecut prin sită, cu zeama de lămâie. Amesteci bine, ca să obții o glazură consistentă, care se întinde ușor.

Întinzi glazura peste tort, decorezi după bunul plac și poți servi.