Tort delicios cu portocale și căpșune
Timp de pregătire: 30 de minute
Ingrediente pentru blat:
6 albușuri
250 g făină
250 g zahăr
1,5 lingurițe praf de copt
50 g Rama pentru copt și prăjituri
1 portocală
1 linguriță esență de portocale (opțional)
Ingrediente pentru cremă:
300 g zahăr
100 ml apă
3 gălbenușuri
300 g Rama pentru copt și prăjituri
100 g coajă de portocală confiată
30 ml lichior de portocale
Ingrediente pentru glazură:
125 g Rama pentru copt și prăjituri
200 g zahăr de glazurat
100 g ciocolată albă
30 ml smântână 30 % grăsime
felii de portocală confiată sau căpșune proaspete pentru decor
Preparare blat:
Topiți Rama pentru copt și prăjituri într-o cratiță și luați de pe foc. Bateți albușurile cu sarea până când se întăresc, iar apoi adăugați treptat zahărul, gălbenușurile, coaja de portocală rasă, esența de portocală și făina. La final adăugați în compoziție și margarina Rama pentru copt și prăjituri topită.
Împărțiți aluatul în trei tăvi de copt cu diametrul de 24 cm, tapetate cu hârtie de copt. Dați la cuptor pentru 12 minute, în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, apoi lăsați la răcit.
Preparare cremă:
Amestecați zahărul cu apa într-o oală și puneți pe foc până când compoziția fierbe, dar nu caramelizați. Lăsați siropul la răcit. Bateți gălbenușurile și adăugați treptat siropul, apoi lăsați în continuare la răcit. În timp ce amestecați, adăugați Rama pentru copt și prăjituri.
La final adăugați lichiorul și mai amestecați pentru 5 minute. Întindeți crema pe tort, înlăturând excesul. Lăsați o oră la frigider.
Preparare glazură:
Topiți ciocolata la bain-marie și lăsați la răcit. Bateți Rama pentru copt și prăjituri până când devine pufoasă și apoi adăugați treptat ciocolata. Amestecați pentru 4-5 minute.
Întindeți crema pe tort, decorați cu feliile de portocală sau cu căpșunile. Se poate ține la frigider și consuma în 2-3 zile.