Cartofi noi cu parmezan și pătrunjel
Mihnea Alexandru,Timișoara, ne-a trimis această reţetă delicioasă! Şi tu ne poţi trimite reţeta ta preferată la adresa retete@click.ro!
Ingrediente
700 g cartofi noi, micuți
50 ml ulei, pentru stropit
sare
50 g parmezan ras
pătrunjel proaspăt
Mod de preparare
Speli bine cartofii sub jet de apă rece, îi ștergi apoi cu un șervețel de hârtie pentru a-i usca bine și îi așezi într-o tavă. Îi stropești uniform cu ulei și amesteci bine pentru a te asigura că fiecare cartof este acoperit cu ulei.
Dai tava la cuptor și îi coci aproximativ 40 de minute, amestecând din când în când pentru a se rumeni uniform. Scoți tava din cuptor și presari sare peste cartofi după gust. Adaugi parmezanul ras și pătrunjelul tocat. Amesteci bine pentru a se distribui uniform pe toți cartofii, apoi mai dai tava la cuptor încă 2 minute, până se topește parmezanul.