Cartofi noi cu parmezan și pătrunjel

cartofi noi cu parmezan si patrunjel jpg

Mihnea Alexandru,Timișoara, ne-a trimis această reţetă delicioasă! Şi tu ne poţi trimite reţeta ta preferată la adresa retete@click.ro!

Ingrediente

700 g cartofi noi, micuți

50 ml ulei, pentru stropit

sare

50 g parmezan ras

pătrunjel proaspăt

Mod de preparare

Speli bine cartofii sub jet de apă rece, îi ștergi apoi cu un șervețel de hârtie pentru a-i usca bine și îi așezi într-o tavă. Îi stropești uniform cu ulei și amesteci bine pentru a te asigura că fiecare cartof este acoperit cu ulei.

Dai tava la cuptor și îi coci aproximativ 40 de minute, amestecând din când în când pentru a se rumeni uniform. Scoți tava din cuptor și presari sare peste cartofi după gust. Adaugi parmezanul ras și pătrunjelul tocat. Amesteci bine pentru a se distribui uniform pe toți cartofii, apoi mai dai tava la cuptor încă 2 minute, până se topește parmezanul.