Chec marmorat
Daniela Marin, Craiova, ne-a trimis această reţetă delicioasă! Şi tu ne poţi trimite reţeta ta preferată la adresa retete@click.ro!
Ingrediente
6 ouă
130 g unt
2 căni făină
esență de vanilie
1 plic praf de copt
1 cană zahăr
2 linguri cacao
2 linguri zahăr
5 linguri ulei
sare
apă
Mod de preparare
Într-o cratiță, pui la fiert, la foc mic, 2 linguri de zahăr, 2 linguri de cacao, 2 linguri de apă și amesteci până se topește zahărul. Adaugi untul, amesteci ușor, apoi dai la rece.
Separi albușurile de gălbenușuri și le bați spumă, împreună cu zahărul. Amesteci gălbenușurile cu uleiul, ca la maioneză. Adaugi un praf de sare și vanilia. Intercalezi albușurile cu gălbenușurile, adaugi făina, iar la final pui praful de copt. Obții, astfel, o compozitie galbenă.
Peste compoziția cu cacao, adaugi 5 linguri din compoziția galbenă, amestecând bine. Tapetezi 2 tăvi cu ulei și făină, iar cu o lingură pui în centrul fiecărei tăvi din compoziția galbenă, apoi din cea cu cacao, până termini toată compoziția, dar numai în centrul tăvii. Se coc mai întâi la foc mai mare, 10-15 min, apoi reduci focul. Scoți din cuptor după ce trece testul scobitorii. Dai la răcit, apoi pudrezi cu zahăr.