Dovlecei umpluți cu brânză
Loredana Stănescu, Timișoara, ne-a trimis această reţetă delicioasă! Şi tu ne poţi trimite reţeta ta preferată la adresa retete@click.ro!
Ingrediente
2 dovlecei
1 ou
puțin ulei
sare
piper
200 g brânză
frunze de pătrunjel
Mod de preparare
Speli bine dovleceii și îi tai pe jumătate, în lungime. Le scoți miezul cu o linguriță și îl dai prin răzătoare, apoi îl amesteci cu brânza rasă, adaugi oul bătut, sare și piper după gust și amesteci bine compoziția.
Umpli jumătățile de dovlecei cu compoziția obținută. Ungi o tavă cu puțin ulei și torni câteva picături de apă. Așezi dovleceii în tavă, cu partea umplută în sus și presari pătrunjel proaspăt tocat deasupra. Dai tava la cuptor și coci dovleceii până când se rumenesc frumos. Se pot servi atât calzi, cât și reci, după preferințe.